Logopediepraktijk Brigitte Sanders biedt behandelingen m.b.t. de volgende problemen:
- Spraak
- Taal
- Stem
- Adem
- Oromyofunctionele therapie ( OMFT)
- Lezen en spellen / dyslexie
De eerste afspraak, het onderzoek en de behandeling
Tijdens de eerste afspraak zal de logopedist een anamnese afnemen. Na de eerste afspraak volgt een fase van onderzoek. Na het onderzoek zal de logopediste een behandelplan opstellen. Het behandelplan wordt uitvoerig met u besproken en schriftelijk aan u overhandigd. Elk half jaar wordt het onderzoek herhaald en het behandelplan geëvalueerd.
Ouders zijn zoveel mogelijk bij de behandeling aanwezig zodat zij als co-therapeut thuis aan de slag kunnen. Soms werkt het beter een kind alleen te zien bij de therapie, kinderen kunnen anders reageren bij aanwezigheid van ouders en ook oudere kinderen vinden het soms prettig alleen bij de behandeling aanwezig te zijn. Als ouder kunt u dan in de wachtkamer wachten en bespreken we aan het eind van de zitting wat we tijdens de les hebben gedaan en wat u thuis met uw kind kunt oefenen. Ook wanneer ouders genoodzaakt zijn broertjes of zusjes mee te brengen naar de behandeling is het niet altijd effectief dat zij mee naar binnen komen.
Na iedere les krijgt u van mij tips en adviezen mee om thuis mee aan de slag te gaan. Mochten er thuis tijdens het oefenen problemen of vragen zijn over de oefening dan hoeft u niet te wachten op de volgende behandeling, u kunt mij dan appen en we zoeken samen naar een oplossing.
Onze werkwijze
- Aanmelding met of zonder verwijzing
- Anamnesegesprek en start onderzoek
- Bespreken van resultaten onderzoek en behandelplan met cliënt / ouders
- Ondertekenen van behandelcontract door cliënt/ouders en therapeut
- Verslag voor verwijzer/ cliënt/ eventueel leerkracht, PSZ leidster
- Bespreking van onderzoek, behandelplan en therapie met leerkracht/PSZ leidster en waar noodzakelijk verwijzer
- Therapie
- Hertestmoment
- Afronding therapie
Duur en frequentie van de behandeling
De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.
Afhankelijk van de problematiek wordt een cliënt 1 of 2 maal per week ingedeeld.
Ouderbetrokkenheid
De ouder/verzorger is minimaal 50% aanwezig bij de logopedische behandeling en is daardoor op de hoogte van wat er tijdens de behandeling wordt aangeboden en geoefend. De behandeling kan in overleg op school plaatsvinden waarbij ouders aanwezig kunnen zijn en of betrokken worden bij de behandeling door informatie , filmpjes en foto’s op de app.
Vrijblijvend gesprek
Soms is het prettig eerst een vrijblijvend gesprek met de therapeut te hebben voordat u besluit of logopedie iets voor u of uw kind kan betekenen. Neemt u gerust contact hierover op en we maken een afspraak voor een vrijblijvende observatie en een gesprek. Naar aanleiding van dit bezoek kunnen we samen overleggen, hoe en of, we met elkaar verder gaan.
Contact met andere disciplines door uw logopedist
Het kan voorkomen dat het de logopedische behandeling ten goede komt, wanneer uw logopedist contact heeft met bijvoorbeeld de leerkracht van uw school of de KNO-arts die u naar logopedie verwees. Dit gebeurt echter nooit zonder uw toestemming. Tijdens de eerste afspraak wordt u gevraagd hiervoor schriftelijk toestemming te geven.
Continuïteit van de behandeling
Ik probeer mijn klanten zo veel als mogelijk continuïteit te bieden. Toch kan het voorkomen dat er een week geen logopedie is, omdat uw logopedist bijvoorbeeld een cursus volgt. Wij zorgen er dan voor dat u deze week thuis door kunt oefenen of dat de behandeling in overleg met u op een ander tijdstip plaats vindt. In grote uitzondering bij langdurige afwezigheid kan het voorkomen dat de behandeling wordt overgedragen aan een collega logopedist.Dit gebeurt altijd in overleg met u.
Ook is er bij uitzondering mogelijk de les digitaal via Zoom of Teams te volgen.